Otvoren rashladno-distributivni centar kompanije "Gomeks"

Bez autora
Feb 10 2014

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić istakao je danas u Zrenjaninu da je promena zakona i kompleksnih procedura preduslov za dolazak većeg broja stranih investitora u Srbiju. Ljajić je na otvaranju rashladno-distributivnog centra kompanije "Gomeks" u Industrijskoj zoni Jugoistok u Zrenjaninu ukazao na to da je izgradnja tog objekta trajala 97 dana, dok je procedura dobijanja dozvola bila duga 147 dana, uprkos velikoj podršci koju je ta kompanija imala od lokalne samouprave. On je ocenio da "Gomeks" predstavlja model uspešnog trgovinskog lanca, i da je za Srbiju veoma značajno da ima više takvih kompanija. Direktor kompanije "Gomeks" Goran Kovačević naglasio je da novi rashladno-distributivni centar zauzima površinu veću od hiljadu kvadratnih metara.

Ljajić otvorio rashladno-distributivni centar kompanije Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić istakao je danas u Zrenjaninu da je promena zakona i kompleksnih procedura preduslov za dolazak većeg broja stranih investitora u Srbiju.

Ljajić je na otvaranju rashladno-distributivnog centra kompanije "Gomeks" u Industrijskoj zoni Jugoistok u Zrenjaninu ukazao na to da je izgradnja tog objekta trajala 97 dana, dok je procedura dobijanja dozvola bila duga 147 dana, uprkos velikoj podršci koju je ta kompanija imala od lokalne samouprave.

On je ocenio da "Gomeks" predstavlja model uspešnog trgovinskog lanca, i da je za Srbiju veoma značajno da ima više takvih kompanija.

Direktor kompanije "Gomeks" Goran Kovačević naglasio je da novi rashladno-distributivni centar zauzima površinu veću od hiljadu kvadratnih metara.

Kovačević je naveo da će se u njemu godišnje obrađivati i pakovati više od 1.000 tona svežeg mesa i skladištiti približno 3,5 hiljada tona suhomesnatih proizvoda prikupljenih od dobavljača.

U ovaj centar, koji je namenjen proizvodnji, skladištenju i distribuciji proizvoda od mesa, a u kome će raditi 30 novozaposlenih radnika, "Gomeks" je uložio 1,5 miliona evra, ukazao je direktor te kompanije.

Trgovinski lanac "Gomeks" ima 113 maloprodajnih objekata, u kojima je zaposleno 1.100 radnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik